Brasserie Astoria öppnar 15 mars

I mars öppnar Frantzén Groups nya restaurang på Nybrogatan 15. Brasserie Astoria består av en kulturmärkt foajé, stor bar, matsal, bakficka ett öppet kök samt en vinbar. Målet är att skapa en internationell och levande upplevelse i centrala Stockholm.

Brasserie Astoria har sin historiska grund i 20- och 30-talets nöjesliv. Det var en tid med världskrig och depression vilket gjorde behovet av glädje och verklighetsflykt extra stort. I Stockholm blev biograf Astoria snabbt en knytpunkt för stadens nöjesliv vid öppningen på 20-talet.

– Med Brasserie Astoria vill vi skapa en internationell och tidlös upplevelse, säger kocken och krögaren Björn Frantzén. Trots ambitioner med maten ska det ändå kännas avslappnat och inbjudande hos oss. Från lunchen, ett glas efter jobbet till kvällar med middag och cocktails. Med Brasserie Astoria vill jag skapa stället som jag själv vill vara på i Stockholm, oavsett veckodag och tid på dygnet.

I entrén till Brasserie Astoria möts gästerna av originalfoajén från biografen innan de når den grönskande stora baren. En spiraltrappa upp ligger restaurangen med matsalsvagnar för elegantare servering samt ett öppet kök med öppen eld. Brasserie Astoria får en omfattande à la carte-meny med inspiration från franska brasserier i världens storstäder.

I anslutning till Brasserie Astoria finns även bakfickan Lilla a, en intimare mindre matsal med en intilliggande vinbar som nås genom egen entré.

General manager för Brasserie Astoria är Carolina Campos som närmast kommer ifrån restaurang Riche. Kökschef är Mikael Einarsson, tidigare gastronomiskt ansvarig för Pontus Group samt köksmästare på Djuret med dess systerkrogar.

Bokningar till Astoria släpps den 16 februari 10.00 på www.brasserieastoria.com samt via telefon 08-20 85 81.

NEWS

Frantzén Group opens two restaurants in Dubai

Currently scheduled to open in Q4 2023 in partnership with Atlantis Dubai.

Read more

NEWS

Reservations for Studio Frantzén are now open

Studio Frantzén is opening on Monday 28th November.

Read more

NEWS

Brasserie Astoria to open in Singapore

Currently scheduled to open in 2023 in partnership with Unlisted Collection.

Read more

NEWS

The first annual Frantzén Open

The first Frantzén Open was held on September 5 at Wermdö Golf & Country Club.

Read more

NEWS

Three stars in Guide Michelin

Restaurant Zén in Singapore receives the third star.

Read more